A paprika jótékony hatásai

A paprika segíthet a fogyókúrázóknak, mivel sok vizet és kevés kalóriát tartalmaz, azt pedig már az iskolában mindenki jól bemagolta, hogy nagyon gazdag C-vitaminban, de emellett kiváló A-provitamin forrás. A zöld paprika kétszer, a piros pedig háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs. Víz hajtó hatással van a szervezetre, természetes módon segíti az egészséges emésztést, és megelőzi a vérzékenységet.

Hozzávalók:
1.2 kg csont nélküli karaj
20 dkg szeletelt bacon
15 dkg trappista sajt
1 db pritamin vagy kápia paprika
1 fej vöröshagyma
2 kis fej fokhagyma
magyaros fűszerkeverék (1,5 csomag)
étolaj
Elkészítés:
Az egészben lévő karajt kb. másfél cm-enként bevagdossuk, zsebeket vágunk rá.
A fűszerkeveréket elkeverjük 6-7 e.k olajjal és jól bekenjük vele a karajt. Ami megmarad azt pedig a tepsi aljába öntjük.

A paprikákat, a hagymát és a sajtot vékonyra szeleteljük, és a karaj minden zsebébe töltünk egy szelet bacont, egy-egy szelet paprikát, egy szelet hagymát és egy szelet sajtot.
A karaj mindkét végét megtűzzük 3-3 db hústűvel.

Tepsibe mellé tesszük az egész fokhagymákat. Tegyünk mellé még egy-két kanál zsírt, egy dl vizet, és fólia alatt 180 C fokon 2 óra hosszáig pároljuk.

Ha kellően megpuhult, akkor vegyük le a fóliát és légkeverésen süssük készre.
Ha kicsit hűlt, akkor a hústűt húzzuk ki, és ferdén szeleteljük fel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here