Waldorf Alapfokú Művészeti Iskola

0
366

Bemutatkozás

Gödöllőn 1989-ben kezdte el működését az első Waldorf Intézmény, óvoda formájában. Ahogy nőttek a gyerekek, úgy lépett egyre „magasabb osztályba” az iskolai szervezet is: 1990-ben indult az első általános iskolai osztály, 1999-ben pedig a gimnázium is megkapta a működési engedélyt.

Jelenleg a Gödöllői Szabad Waldorf Óvoda és a Gödöllői Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartója a szülők és pedagógusok közössége által létrehozott Gödöllői Waldorf-pedagógiai Egyesület jogutódja, a Weöres Sándor Oktatási, Kulturális és Szabadidős Egyesület. Az Egyesületnek meghatározó szerepe van mindkét intézmény működtetésében, alapvető feladata fő célkitűzéseinek figyelembevételével, hogy biztosítsa az óvoda és iskola működtetéséhez szükséges jogi és gazdasági hátteret.

Az egyesületet olyan szülők hozták létre, akik idejüket, energiájukat és pénzüket nem kímélve, gyermekeik számára a legmegfelelőbb oktatási-nevelési formát a Waldorf-pedagógiát követő iskola és óvoda keretein belül találták meg.

Az Iskola épületének a gödöllői Tessedik Sámuel utcában találtunk megfelelő bérleményt, társulva egy rugógyárral, ahol lassanként újabb helyiségeket bérelve és így terjeszkedve óriási szülői összefogással alakítottunk ki az igényeinknek és pedagógiánknak megfelelő barátságos, otthonos termeket.

A 2003/2004 tanévben értük el, hogy az iskolaépület teljes terjedelmét mindhárom szinten birtokolhattuk és az első 13. évfolyamot elérő diákjaink már itt érettségizhettek. Az első érettségizők olyan sikeresek voltak — meghaladta a 4-es átlagot a végeredmény —, hogy a Gödöllői Önkormányzat is elismerését fejezte ki.

Óvodánk épülete a Gödöllői Önkormányzat támogatásával pályázat útján került saját tulajdonunkba.

Intézményeink nem csak a gyermekeink számára nyújtanak lehetőséget a fejlődéshez, nekünk, szülőknek is teret és szellemiséget nyújt ehhez. Jól tükröződik ez abban, hogy az elődeink által gondosan átépített épületeinket továbbra is együtt, saját kezűleg szépítjük, javítjuk, s így gyermekeink a kezünk által készített munka eredményét használják.

Egyesületünk elismert tagja a Magyar Waldorf Szövetségnek. Az Egyesület további kapcsolatokat kutat illetve tart fent nemzetközi színtéren is.

Részt vállalunk diákjainkon keresztül környezetünk kulturális életében is számos művészeti munka (színdarabok, bábelőadások, koncertek) bemutatásával, valamint pedagógiai előadásokat szervezünk minden érdeklődő számára, aki a nevelés-oktatás területén kíván tájékozódni.

Célkitűzéseinkhez tartozik a környezetvédelem gyakorlati művelése is, ezért iskolánkban biokertet működtetünk, ahol gyermekeinket tanítjuk az ökológiai gazdálkodás alapjaira.

Minden évben Nyílt napokon mutatjuk be az érdeklődő szülőknek Waldorf Intézményeink működését, ennek időpontjáról plakátokon, újságcikkeken keresztül tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Cím: 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 4., D. épület
Telefon: +36 28 419 052
Telefon (tanári): +36 20 339 8586
Telefon (iskolatitkár): +36 20 339 8587
Számlaszám: Magnet Bank 16200106-11610696
Adószám: 18677784-1-13
OM azonosító: 037713
Igazgató: Mincsik István
Iskolatitkár: Bálint Krisztina
+36 20 339 8587
Gazdasági ügyintéző: Mincsik Krisztina
+36 20 5000 889
E-mail: iroda@waldorf-godollo.sulinet.hu

https://waldorf-godollo.hu/

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here