Trükkös gyümölcs leves

0
52
Az őszibarack alacsony kalória-, fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalmának köszönhetően nem terheli le szervezetet, így kitűnően alkalmazható a fogyókúrák során is. Ráadásul 85-90%-a víz, ettől lesz olyan lédús és szomjoltó gyümölcs.

De nem csupán a fogyást könnyíti meg, egyúttal erősíti a csontokat is. A benne található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására. Amennyiben szeretnénk megelőzni a csontritkulás kialakulását, valamint szeretnk fittek maradni, az ez a lédús gyümölcs nem maradhat ki az étrendünkből

Magas magnézium-, szelén- és cinktartalmának köszönhetően javítja a közérzetet, és segít megszabadulni a feszültségtől. Fogyasztásának köszönhetően tehát nyugodtabbak leszünk, csökken a vérnyomás, így szívvel is jót teszünk. Természetgyógyász szakemberek nem véletlenül írnak fel gyakran pácienseiknek barack fogyasztásra épülő gyümölcsnapot. Az ínycsiklandó finomság ugyanis segít eltávolítani a szövetekből a megrekedt vizet, így tehermentesítve a szívet és az érrendszert..

Hozzávalók:

Igazából olyan gyümölcsöt tehetünk bele, amilyet szeretünk vagy épp szezonális.

Ebbe a gyümölcslevesbe a következőket tettem:
Meggy
Cseresznye
Barack
Alma
Szilva

Kell még hozzá:
vanília puding (ez lesz a trükk)
tej (lehet rizstej is)
egyész fahéj
pár szem szegfűbors
pár szem szegfűszeg
cukor

Elkészítés:

A gyümölcsöket kimagozzuk összedaraboljuk a nagyobb fajtákat és egy fazékba tesszük. Forró vízzel engedjük fel így a vitaminok kevésbé főnek ki belőle.

Beletesszük a fűszereket. Amikor felforr, ízlés szerint cukrozzuk. A pudingport elkeverjük a tejjel és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a levesünkhöz.

Nagyon finom lesz ettől a kis trükktől!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here