Tíz bemutató tart a Spirit Színház a jövő évadban

0
147

Tíz bemutatóval, köztük hat Magyarországon még nem játszott darabbal hirdette meg 2018/19-es műsorát a Spirit Színház, amely a Dorian Gray című művel nyitja az évadot. Az új szezonban Czukor Balázs, Voith Ági, Elek Ferenc és Laklóth Aladár is bemutatkozik a teátrumban.

A friss bemutatók közül hat művet a színház részére fordított le Ungvári Tamás, Csukás Márton és Csukás Barnabás – olvasható a Spirit Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint Perjés János alapító-igazgatót idézik, a külföldön sikerrel futó darabokat hazánkban még nem játszották, ezért lett az évad szlogenje: “Te vagy az első”. A régi sikerdarabok mellett a Spirit Nyári Játékok bemutatói (Szilánkok, Tóték, Rémes születésnap és a Megszállottság) is műsoron maradnak – mondta.


A hetedik évadát kezdő Spirit Színház szeptember 20-án Oscar Wilde Dorian Gray című művével nyit. A rendező, Czeizel Gábor készíti az adaptációt, amelyben Eszes Szabolcs és Bakonyi Alexandra játssza a főszerepet.
Mennyit érünk? (The Sum of Us) címmel David Stevens Magyarországon eddig csak filmen látható vígjátékát tűzik műsorra. Az október 3-i bemutatón Russel Crowe filmbeli szerepét Szalay Bence játssza Perjés János partnereként, Sztárek Andrea rendezésében.
Október 25-én szintén magyarországi premier várja a nézőket. A szerelem forgandó című vígjátékban Nagy Enikő mellett Laklóth Aladár és Michl Juli is bemutatkozik a színházban. A két színésznő anya-lánya szerepben látható Besenyei Zsuzsanna rendezésében.
A Budapesten több mint 20 éve nem látott, Maria Callasról szóló Mesterkurzus című darab a pályafutásának 25. évfordulóját ünneplő Nagyváradi Erzsébet jutalomjátéka lesz. A zenés művet Czeizel Gábor rendezésében november végén tűzik műsorra.
Filmsiker volt a színpadon szintén először látható Őslakó című darab, amelyet Bányai Gábor rendezésében, a címszerepben Ozsgyáni Mihállyal december 26-án mutat be a színház.
Voith Ági jutalomjátékaként viszik színre január végén az Örökké… Szabadon… (Family secrets) című darabot. Enrico Luttmann színműve Czeizel Gábor rendezésében, szintén magyarországi premierként látható. Február 14-én pedig egy zenés vaudeville játékot, a Bette Davis látogatását tűzik műsorra, Bányai Gábor rendezésében, Hegyi Barbara és Perjés János szereplésével.
Szitás Barbara rendezésében A csütörtöki hölgyek című vígjáték is szerepel a programban, az előadásban a színház vezető művésznői játsszanak, a férfi főszerepet pedig Telekes Péter alakítja.
Neil Simon London lakosztály című négy egyfelvonásosból álló vígjátékát – amelyet Ungvári Tamás fordításában tűznek műsorra – Jantyik Csaba állítja színpadra, többek között Hegyi Barbara, Elek Ferenc és Marjai Virág szereplésével.
Az évad utolsó bemutatóját, Az Arab éjszakát a társulattal először dolgozó Czukor Balázs rendezi. Roland Schimmelpfennig darabját májusban tűzik műsorra.
A Margit híd budai hídfőjénél található kulturális találkozóhely októbertől egy kamarateremmel is bővül, így a színház egyéb programjaival az épület harmadik emeletén egész nap várják a vendégeket.
A programokról további információ a www.spiritszinhaz.com oldalon érhető el.

gpz \ brr mti

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here