savanyú káposzta  gazdag vitamin- és tápanyagforrás. A fejeskáposzta C-vitamin tartalma igen magas,100 gramm 20 milligramm C-vitamint tartalmaz, amit a savanyítás után sem veszít el, mint ahogy más, értékes összetevőit sem, így rendszeres fogyasztásával a náthás megbetegedéseket is távol lehet tartani!
C-vitaminon kívül még számos jótékony összetevővel büszkélkedhet: B1-vitamin, niacin, karotin, foszfor, kalciumkáliummagnézium, nátrium mind-mind található benne.
Hozzávalók:
700 g sertés apróhús
6 evőkanál étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
700 ml víz
1 teáskanál köménymag (őrölt)
1 pohár tejöl
1 pohár rizs
4 teáskanál fűszerpaprika
liszt
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is. A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk. Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, újra megsózzuk. A rizst is hozzáöntjük és amikor készre főtt, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here