A méz jótékony hatása a benne található 100-nál is több aromaanyagnak, 28 féle aminosavnak, 12 féle ásványi anyagnak, 10 féle szénhidrátnak, 8 féle vitaminnak, továbbá enzimeknek, szerves savaknak, és baktériumölő anyagoknak köszönhető.
A magas vitamintartalma miatt az akácméz konzervált beltartalmi értékei miatt a repceméz, széleskörű hatóanyag-tartalma miatt pedig a vegyes virágméz is javasolt immunerősítésre.

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
kb. 1 dl méz
15 dkg porcukor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg vaj (esetleg margarin)

Elkészítés:
1. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsolom a vajjal/margarinnal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom. A mézet adom hozzá utoljára fokozatosan, mert nem biztos, hogy kell bele az 1 dl.
2. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtom, és különböző karácsonyi formákkal kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom.
3. Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 8 percig sütöm. (hagyományos sütőben 180 fokon 8 percig) 8 percnél tovább nem sütöm, még akkor sem, ha puhának érzem, amikor kiveszem a sütőből – mire kihűl, pont megfelelő lesz!!
Azonnal puha – és jól záródó dobozban sokáig puha is marad!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here