A hírek szerint az Apple egy új watchOS funkción dolgozik, amely lehetővé tenné a következő generációs Apple Watchok számára annak felismerését, hogy az óra viselőjének pánikrohama van. Ez a roham egyfajta szélsőséges szorongás, ami könnyen összetéveszthető a szívrohammal.

A hírt kiszivárogtató Jon Prosser szerint a pánikroham előrejelzése érdekében az okosóra (pontosabban a jövőbeli watchOS 7 szoftver) figyeli viselője pulzusát és a vér oxigénszintjét, és figyelmeztetni tudja a felhasználót, ha annak pánikrohama van. Ez különösen hasznos lehet olyan személyek számára, akik sokat szoronganak és hajlamosak véletlenszerű pánikrohamokra. Az óra akár arra is utasíthatja a felhasználót, hogy például hagyja abba a vezetést, illetve különféle relaxációs módszerekkel, légzőgyakorlatokkal csökkentse a pánikrohamot. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a szolgáltatás igényel-e majd új hardvert, illetve hozzá lehet-e adni ezt a funkcionalitást a már meglévő Apple Watchokhoz.

Prosser úgy gondolja, hogy akár már a nyári WWDC-n hallhatunk majd erről a szolgáltatásról, de természetesen az Apple egyelőre nem kommentálta ezt a hírt. A fentiekhez kapcsolódó podcast-epizódját itt találja, a watchOS 7-ről szóló rész 1:04:00 körül kerül elő.

forrás: hvg.hu/Geared Up

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here