Ötvenéves Michael Schumacher – családja különleges ajándékkal lepte meg a rajongókat

0
137

A legendás sportoló felesége és gyerekei úgy érezték, ezzel a meglepetéssel nem csak Michael előtt tiszteleghetnek, de meg is köszönhetik a rajongók szeretetét.

Január harmadikán betöltötte az 50-et Michael Schumacher német Formula-1-es autóversenyző, hétszeres világbajnok, a családja pedig egy nyilatkozattal örvendeztette meg a rajongókat.

Michael Schumacher. (Fotó: MTI/EPA)

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy együtt ünnepelhetjük Michael születésnapját veletek, és szívünk legmélyéből köszönjük, hogy ezt megtehetjük. Michael nagyon jó kezekben van, és mindent megteszünk érte, ami csak emberileg lehetséges, hogy segítsük őt. Továbbra is megértéseteket kérjük, hogy az egészségével kapcsolatos fejleményeket magánügyként kezeljük, ami Michael akarata. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni a barátságotokat és egészségben gazdag, boldog új évet kívánunk” – olvasható a legendás autóversenyző hivatalos Facebook oldalán közzétett posztban.

Michael 2013. december 29-én a franciaországi Méribelnél szenvedett síbalesetet, amikor fejjel egy sziklának csapódott. Életveszélyes állapotban került kórházba. Súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, és 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják.

A család és a Keep Fighting alapítvány közreműködésével elindult egy hivatalos Michael Schumacher applikáció, ami tulajdonképpen a virtuális múzeum, mellyel a sportoló eredményei előtt tisztelegnek. Továbbá születésnapján róla szóló kiállítás nyílik a Forma-1-es Ferrari csapat maranellói múzeumában.

Legenda született

Michael Schumacher 1969. január 3-án született az észak-rajna-vesztfáliai Hürth városában. Négyévesen ült először gokartban, és 15 éves korában, 1984-ben megnyerte a német junior gokart-bajnokságot. 1989-ben felfigyelt rá Willi Weber, a WTS Formula-3-as csapatfőnöke, aki leszerződtette Schumachert, valamint menedzsere lett, és maradt egészen 2010-ig.

A Forma-1-ben 1991-ben a Belga Nagydíjon a Jordan-Ford pilótájaként szerepelt először. Itt figyelt fel rá a Benetton csapata és a következő szezonra leszerződtették. A sikereire nem kellett sokat várni, első futamgyőzelmét az 1992-es Belga Nagydíjon szerezte, az első világbajnoki címét 1994-ben érte el a Benetton-Ford pilótájaként. Ezzel ő lett a sportág első német Forma-1-es világbajnoka.

Michael Schumacher 2002-ben (Fotó: MTI/EPA)

Michael Schumacher 2002-ben (Fotó: MTI/EPA)

1996-ban a Ferrari csapatához igazolt, az olasz autóban további öt világbajnoki címet szerzett (2000, 2001, 2002, 2003, 2004), és ezzel a hét elsőséggel megelőzte az örökranglistán az ötszörös világbajnok argentin Juan-Manuel Fangiót. 2005-ben harmadik, 2006-ban második lett, majd visszavonult a versenyzéstől.

2010-ben – nagy meglepetésre – a Mercedes csapat színeiben visszatért a Forma-1-be, ahol Nico Rosberg mellett versenyzett. Abban a szezonban a kilencedik, 2011-ben a nyolcadik, 2012-ben pedig a 13. helyet szerezte meg a világbajnoki összetettben. A legjobb eredményét a 2012-es Európa Nagydíjon érte el, amikor a 3. pozícióban intették le. A német legenda 2012 őszén vonult vissza véglegesen a Forma-1-ből.

A sport bajnoka

Sikereinek köszönhetően a sportágán kívül is ismert és elismert személyiség lett. Az UNESCO nagykövete és számos humanitárius kezdeményezés résztvevője, de szószólója volt a versenyzők biztonságának is. Létrehozott egy iskolát Szenegálban, egy klinikát Szarajevóban és egy utcagyerekeket felkaroló központot Peruban. Szerepvállalásáért 2002-ben az UNESCO “A sport bajnoka” címet adományozta

1995-ben feleségül vette Corinna Betschet, és két gyermekük született. Testvére Ralf és féltestvére, Sebastian Stahl Schumacher is autóversenyzők. Fia, Mick Schumacher is apja és nagybátyja nyomdokaiba lépett.

hirado.hu/mti (Fotó: MTI/EPA)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here