Narancsos – banános Max Smoothie

0
91

A narancs A- és B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Előbbi a látás épségéért és a bőr egészségéért is felel, míg utóbbi a szénhidrát- és zsíremésztésben fontos. Mindenesetre megfigyelték, hogy segíti a hasnyálmirigy működését, az emésztésben a felszívódást, s végső soron megszüntetheti az esetleg fennálló székrekedést.

Antioxidánsai, a flavonok és a karotinok, az antociánok, valamint a limonén rákmegelőző és rákellenes hatásúak. Ruténtartalma a kapilláris erekre, az idegrendszerre és a szívre hat jótékonyan. A téli depresszió ellen is érdemes narancsot nassolni, sőt az illatos narancsolajok élénkítenek, jó kedvre derítenek.

A vérnarancsok általában valamivel kisebbek, mint átlagos rokonaik. A héj és gyümölcshús piros színét az antocián nevű növényi színanyagnak köszönhetik, melynek árnyalata a közeg savasságától vagy lúgosságától függ, ezért a gyümölcssavak hatására vált pirosba. Az antociánok bizonyítottan gyulladásgátlók, rákellenes és vérnyomáscsökkentő hatásúak. A narancs nobelitin tartalma véralvadás, trombózis megelőző hatású.

Hozzávalók: Két fő részére 2 narancs kifacsart leve 1 banán 1 evőkanál méz 6 gramm Max vagy 6 gramm Max+ fél répa

A narancsot kifacsarjuk, a banánt összevágjuk, a répát megpucoljuk, szeleteljük. A gyümölcsöket a turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mézet és a Max-ot vagy Max+-ot azután pürésítjük.

A Max és Max+ beszerezhető itt: http://www.healthwithflavon.com/M-451845

Vagy havi adagokban a fekete.linda@gmail.com  email címen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here