Magyarországon legelterjedtebb sárga mustárnak számos kiváló, egészségre gyakorolt hatása van. Nagyon jó fehérje-, rost-, C- és B-vitamin forrás. Különösen gazdag káliumban, foszforban, kalciumban és magnéziumban, melyek mind fontosak a jó egészséghez. Mustárral könnyen megszabadulhatunk az izomgörcsöktől, bárhol lépnek is fel. A mustár munkára serkenti a szájban lévő idegeket, ami aztán befolyással van a görcsre is. A mustárban lévő kálium és kalcium fontos tápanyag az erős csontok, ízületek és izmok megőrzéséhez.
Hozzávalók:
6-8 szelet tarja
4 evőkanál mustár
ízlés szerint só és bors
zsír
 
Elkészítés:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és a tarjaszeleteket bekenjük vele. Minimum egy órára a hűtőbe tesszük pihenni, majd sok zsiradékkal süssük meg alufólia alatt így garantáltan nem szárad ki a hús. Szép pirosra és puhára sütjük. Tálalás előtt lecsöpögtetjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here