Egy aligátor, aki túlélte 1943-ban a berlini bombázást, és azt állítják, hogy Adolf Hitlerhez tartozott, egy moszkvai állatkertben halt meg 84 évesen. -írja a DW

Az aligátor elmenekült egy berlini állatkertből a szövetséges bombázások közepette, 1943. november 23-án. A 3,5 méteres állat úgy tűnik, hogy önmagában maradt fenn a háború hátralévő részében, amíg a brit katonák 1946-ban megtalálták.

Senki sem tudja pontosan, hol és hogyan élte túl a közel három évet, a megtalálása után egy moszkvai állatkertbe szállították, ahol azóta békésen élt. Az állatgondozók szerint “öregkorban” halt meg.

” hosszú és változatos élete volt” – írta az állatkert nyilatkozatában. “Ez egy rendkívül figyelemre méltó kor.” A vadon élő aligátorok általában legfeljebb 50 évet élnek.

A moszkvai állatkert videót tett közzé az aligátorról a Twitter-en. “A moszkvai állatkertnek volt a megtiszteltetés, hogy 74 éven át ápolhatták. Reméljük, hogy nem okoztunk csalódást neki” – írták.

Valóban Hitler háziállata volt?

Úgy tűnik, hogy a Hitlerhez tartozó pletyka első ízben Moszkvába érkezése után született, de soha nem bizonyították. Véltételezések szerint, 1936-ban az Egyesült Államokban született, innen került Berinbe.

“Szinte azonnal elindulkt a pletyka, hogy Hitler és nem a berlini állatkert gyűjteményében tartozott” – mondta a moszkvai állatkert nyilatkozatában. A pletyka Németországban is széles körben elterjedt.

dw (AP, dpa)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here