Röviden: Semmi, kivéve, hogy a közelmúltban néhány népszerű koronavírus összeesküvéselmélet tárgyává vált.

Érthető módon az emberek megpróbálják megérteni a fertőző betegségeket a világjárványát, amely soknak úgytűnik a semmiből jött, és felfordította a világukat. A mobil 5G-hálózatoknak a SARS-CoV-2 terjedésében játszott szerepére vonatkozó állítások azonban hamisak és egyenesen veszélyesek is.

Az elmélet egyik változata hamisan állítja, hogy a koronavírus tünetei az 5G hálózatból származó sugárzás következményei, egy másik állítás szerint a vírus egy természetes fertőzés, amelyet az 5G súlyosbít, és egy másik szerint az egész pandémia egy olyan csalás, amelynek célja az emberek elvonása az az 5G hálózat telepítése.

A Sugárzásvédelem Nemzetközi Bizottsága, a globális figyelőorvos, amely útmutatásokat fogalmaz meg a mobil tornyok sugárzási teljesítményére vonatkozóan, kijelentette, hogy nincs tudományos bizonyíték ezen elméletek alátámasztására. Ezt támasztja alá mind az Egészségügyi Világszervezet (WHO),  mind a németországi Sugárvédelmi Hivatal , amelyek szerint nincs olyan kutatás, amely a vezeték nélküli technológiának való kitettséget összekapcsolná a káros egészségügyi hatásokkal.

A sugárzás és a vírusok teljesen különféle egységek, amelyek nem lépnek kölcsönhatásba – az egyik biológiai, a másik az elektromágneses spektrum része. A SARS-CoV-2-t a fertőzött személy szeméből, orrából vagy szájából származó cseppek terjesztik, nem sugárzás útján.

A mobiltelefon csak akkor segítheti elő a SARS-CoV-2 terjesztését, ha a fertőzött személytől származó cseppek a mobiltelefonra landolnak, és ezeket a cseppecskéket egy egészséges embernek adják át, aki ezzel a mobiltelefonnal kapcsolatba került. Ennek elkerülése érdekében próbálja, nem megosztani a mobiltelefonját másokkal világjárvány idején, rendszeresen fertőtlenítse a mobiltelefonját, és mosson kezet.

foto:pixabay
forrás:dw

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here