Ez egy örök érvényű kérdés, ami nem csak az internetes mémeknek ad teret, hanem a legtöbb férfit is gondolkodóba ejt. Pedig ez nem is olyan furfangos dolog, csak egy kicsit kellene a férfiaknak önmagukba nézniük…

Miért is önmagukba? Mert a Nőnek ugyanaz kell, mint a Férfinak. Tisztelet, biztonság, szeretet, boldogság…. És még sorolhatnám. Egyszerű a válasz, mégis sokan tévhitekben élnek. Mik is ezek a tévhitek? Vegyünk néhányat sorba:

A nők életcélja a házasság. Ez valamikor régen (még ha nem is olyan messzi galaxisban) megállta a helyét. Mert a múltban a nőknek nem sok szavuk és joguk volt (és most nem emancipált nézőpontok jönnek, hanem a “kemény” igazság). Ma már nem az élteti, vagyis inkább ad esélyt a normális élethez egy nőnek, ha házasodik. Most már egy nő önállóan is meg tud állni a lábán, ha sikeres a munkájában.

Egy nőnek a helye tűzhely mellett van. Régen sokszor mondták, hogy a nők dolga a háztartás vezetése és a család egyben tartása. Kevesen tudtak elhelyezkedni, és ha sikerült is, akkor nem számottevő pozícióba. A férfiak egyenesen ellenezték, hogy egy ellenkező nemű okosabb, és sikeresebb legyen náluk. De ez már napjainkban nem így van. Tény, hogy vannak még olyan férfiak, akik nehezen viselik, ha egy nő a felettesük, vagy a párjuk sikeresebb a munkájában. Pedig! Mindenki egyenlő, és mégsem.

Sikeres férfit akarsz, és nokedlit sem tudsz szaggatni?! Személy szerint ez az egyik “kedvenc mémem”. Miért is? Mert ma már nem csak nekünk, nőknek van “jogunk” megfogni a fakanalat (szándékosan nem kötelességet írtam, mivel úgy gondolom, hogy egy normális párkapcsolatban nincs kötelesség, de erről a következő írásomban kitérek). Szóval a nokedli. És a konyha, és háztartás. Egyre több férfi tapasztalja meg a saját bőrén (saját vagy más hibájából, erre ne térjünk ki), hogy bizony a konyhában nem csak enni lehet, a tiszta ruha pedig nem terem a szekrényben. Nevezhetjük túlélési ösztönnek, vagy rászorulásnak, de érdekes módon nem halnak éhen ezek a férfiak. Ha más nem, profi módon megtanulnak kaját rendelni és elvezetik a maguk módján a háztartást.

Én vagyok a férfi, én tartom el a családot! Kedves férfi! A múlt században, valamikor nagyon régen így volt. Ma már nem feltétlenül. Én eleve nem értem, hogy lehet a fizetéssel és a pénzzel jogokat formálni egy kapcsolatban. Holott egy normális kapcsolatban nincsenek jogok. Nincs követelés és nincs agresszió. Többet keresel? Most őszintén, ez kit izgat? Hiszen a család, a párkapcsolat, vagy nevezd annak aminek szeretnéd nem az anyagi dolgokon épül fel. Hanem az érzelmeken. És lehet most újat mondok, de pénzen érzelmeket nem lehet vásárolni. Pontosabban őszinte érzelmeket. Pedig egy Nőnek (és a legtöbb férfinak is) pont erre lenne szüksége. Őszinte, tiszta érzelmekre.

A gyerekek nevelése a nők dolga. Nah ez az régi téveszme ami szerencsére még ha nagyon lassan is, de kezd feledésbe merülni. Sosem értettem, hogy miért csak a nő dolga. Hiszen a nő nem önmagát ejtette teherbe, így adott az a megállítás, hogy mindketten szerették volna a gyermeket (vagy gyermekeket). Némelyik regényben lehet olyan utópisztikus elgondolást olvasni, hogy a férfiak dolga a megtermékenyítés csak. De a legtöbb ilyen olvasmányban utána a férfiak egy ketrecben élik életüket és a nők (nevezzük társadalomnak) nevelik fel a gyermekeket. Nah ebben a formában igaz lenne ez az elgondolás. De ez csak a mesékben létezik így nem helyénvaló a valódi életbe adoptálni. Vagy akkor a férfiaknak ketrecben kéne élni az életüket?! Szerintem nem. Hiszen ugyanúgy szüksége van annak a gyereknek egy apára, aki részt vállal az életében, mint az anyára.

Nem vagy szingli, nem te vagy az első. Szándékosan ezt hagytam a végére, hiszen ez a legnagyobb tévedés. Mindkét részről. Mert! Attól hogy van egy társad, vagy családod… Attól függetlenül mindenkinek van igénye egy kis “énidőre”. Sokan kinevetik a Szex és New York filmeket, pedig a második filmben egy fontos üzenet van elrejtve. Mégpedig az, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy önmagával is foglalkozzon. Jó nem heti 1-2 napra eltűnni a család vagy párunk életéből. De igenis a mai világban nagyon sok módja van annak, hogy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Legyen szó arról, hogy egy pohár kakaó mellett kedvenc írónktól olvasunk könyvet, vagy elmegyünk sportolni… Ahhoz, hogy egy kapcsolatban vagy a családunkban teljes életet élhessünk, szükség van egy feltöltődésre is. Hangsúlyozom, ez mindkét oldalra igaz.

Hiszen minden ember egyformán vágyik arra, hogy boldog legyen. Csak sokan az elvárásokat nézik és régmúlt klisék szerint próbálnak élni. Holott egyszerűen csak önmagunkat kellene megkérdeznünk, hogy mi is kell nekünk?! Megvan a válasz? Nah az kell a Nőknek is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here