Szent Márton hetén libaételek szerepelnek a kínálatban a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásárban, ahol több mint 120 kézműves kínálja termékeit – áll a szervezők MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár gazdag gasztronómiai választékkal, kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a látogatókat január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, valamint a Deák és a Fővám téren.
A programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit: zsűrizett kézműves alkotásokkal, tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatával, színpadi produkciókkal, játszóházzal várja a látogatókat.
A vásár hét hetében más-más tematikus gasztronómiai kínálattal fogadják a vendégeket. Szent Márton hetén libaételekkel és újborral hívják a látogatókat a Vörösmarty térre. November 11. a naptárban a tél kezdetét jelöli, egyben a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. A Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával, zsemle- vagy burgonyagombóccal.
A vásár ideje alatt a látogatókat mintegy 160 program várja. A színpadon népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues, soul koncerteket tartanak. A gyerekek számára hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokat szerveznek.
A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron a Vörösmarty téren több mint 120 kézműves kínálja termékét, csaknem 20 mesterséget sorakoztatva fel. Az árusok több mint fele a Magyar Kézműves Szövetség tagja.
A tavaly megújult kézműves játszóházban a gyerekek a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.

A programokról további információ a https://www.budapestinfo.hu/hu/2019—budapesti-adventi-es-karacsonyi-vasar linken érhető el.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here