Hozzávalók:
10 db kifli
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg cukor
1 l tej
2 db nagyobb alma
6 db tojás (külön választva a tojásfehérje és sárgája)
Kb 20 dkg darált dió
1 l barack (vagy bármilyen) lekvár
Tepsi kenéséhez egy diónyi zsír

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a cukor felével (én felforralás után keverem bele).

Leöntjük vele a kiflikarikákat, félretesszük, ha kihűlt, 6 db tojássárgáját (a fehérje tálba megy) keverünk bele.

Kizsírozzuk a magas falú tepsinket és a kihűlt tejes kiflinknek a felét szétterítjük a tepsi aljába. Rászórjuk a diót és a cukor másik felével meghintjük, a barack (vagy szilva, cseresznye, meggy vagy amit szeretünk) lekvár egy-két kanál kivételével.Az almát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk. Megszórjuk vele a sütinket. Mehet rá a kilfink másik fele. A tojásfehérjét habbá verjük és egy kanál lekvárt keverünk bele. Ráterítjük a habot a sütire, 180 fokon aranybarnára sütjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here