Az édesburgonya és a lazac kettőse ebben a fogásban izgalmas együttesnek bizonyult. Bátran lehet kísérletezni az összetevőkkel!

Hozzávalók:
Rétegzéshez
2 nagyobb édesburgonya szeletelve
300 g lazacfilé
80 g vaj
1 csokor friss kapor (de ha szárított van, az is jó ízt ad neki)
1/2 lime leve
Öntethez
4 db tojás
250 g krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1/2 fej hagyma
250 ml tejszín
4 csipet só
3 csipet bors
2 csipet szerecsendió

Elkészítése:
A meghámozott burgonyákat kb. fél cm vastagságúra szeleteljük és forró, sós vízben 8-10 perc alatt előfőzzük. A lazacfilé bőrét levágjuk és kisebb kockákra szeleteljük.
Egy edényben összekeverjük az öntet hozzávalóit.
A tepsit kikenjük vajjal, majd lerakunk egy réteg burgonyát, amire egy réteg lazacot, kevés kaprot és vajdarabkákat szórunk. Ezt még kétszer ismételjük! A lime levével meglocsoljuk és ráöntjük a öntetet. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Akik szeretik a sajtot, egy kis reszelt sajttal a tetején “megbolondíthatják”!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here