Hiába a modern technika, néha a pontosnak tűnő navigációs szoftverek is képesek komoly fejfájást okozni az embernek. Ezúttal a Google Térkép volt a humoránál.

Senki sem szeret a dugó közepén várakozni, így érthető, hogy tucatnyi autós élt a lehetőséggel, amikor a Google Térkép egy “gyorsabb” kerülőutat javasolva azt tanácsolta a Colorado állambeli Denver egyik útján veszteglő sofőröknek, kövessék az utasításokat.

A probléma ott kezdődött, hogy a Pena Boulevard nevű szakaszon komoly torlódás alakult ki, sokan pedig attól tartottak, nem érnek ki a reptérre. A Maps azonban jelezte, tud egy kerülőutat, amin keresztül hajtva a 43 perces út 23 perc alatt is letudható.

De nem volt az: az alkalmazás egy földútra vitte a tömeghatás miatt tucatjával a kerülőutat választó autósokat, akik kisvártatva mind elakadtak. A javasolt alternatíva ugyanis nem volt olyan állapotban, hogy azon végig lehessen hajtani, legfőképp a sár miatt.

A CNN cikke szerint csaknem 100-an estek csapdába a Google Térképe miatt, habár voltak, aki ki tudtak kecmeregni onnan, a többség azonban elakadt. Ezt a jelenetet az egyik szerencsésebb sofőr, Connie Monsees is rögzítette, neki például sikerült kimenekülnie.

cnn/hvg.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here