Kívánj lehetetlent, és Japánban megkapod

0
81

Sokan mondják Japánról, hogy európai szemmel egy igen sajátságos világ, de épp ezért fantasztikus élmény egy ottani látogatás. A mindig mosolygó emberek, a folyamatos udvariasság, a fegyelmezett életvitel, a különleges technikai újdonságok és természeti értékek mind-mind egyedi tapasztalatot kínálnak. De nehogy azt higgyük, hogy ezzel mindent kipróbáltunk.

A turisták számára vannak Japánban olyan különleges szolgáltatások, melyek elég meghökkentőek — lássunk ezekből néhányat.

Kevesen élhetnek celebként, de sokan szeretnék legalább kipróbálni, milyen is lehet az. Ha a szigetországba utazunk, bérelhetünk magunknak paparazzit. Hogy miért? Kérésre ez a lesifotós bárhová követ minket, csattogtatja gépét, és úgy üldöz loholva utánunk, mintha igazi hírességek lennénk.

Talán sehol máshol a világon, de Japánban fizetés ellenében kaphatunk egy egész családot is, hogy nyaralásunk alatt se érezzük egyedül magunkat. Ha fokozható ez a furcsaság, a férfiak bérelhetnek akár egy feleséget is, aki meghatározott eszközökkel „szereti” őket, és a személyes kényelmüket szolgálja.

Kint létünk során egyéb társaságot is vehetünk magunknak, ha úgy látjuk szükségesnek – akár egy „valódi” barátot, akár egy kedvenc háziállatot. A „barát” elkísér minket szórakozni, cseveg velünk és mindig mindenben egyet ért. A kisállat pedig olyan, amilyet csak megálmodhatunk magunknak, ha mondjuk egy kutyát lenne sétáltatni kedvünk pihenésképpen.

Ha egyéb őrületre vágyunk, és kevés egy egyszerű fürdő, vagy masszázs, Japánban extrább testápolás is rendelhető. Vannak pld különleges helyek egyes városokban, ahol a speciális kezelés egy alapos fültisztítást jelent. Igen, jól hallottuk. Ezután meg talán még jobban.

Ha sietve vásárolnánk, Japánban nem kell beérni az olyan automatákkal, melyek csak üdítőt vagy valami rágcsát kínálnak. Ez az ország az automatás eladást is egy más szintre emelte: pénzbedobással vehetünk, mondjuk egy esernyőt, ha hirtelen eleredne az eső, szájmaszkot a saját védelmünkre egy zsúfolt helyen, de akár női fehérneműt is, ki tudja, milyen baj esetére. Hát igen, ez felülmúlhatatlan.

Japánra fel! Mert itt nincs lehetetlen. Vagy ha még is lenne, csak idő kérdése, hogy arra is feltaláljanak valamit.


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here