A szervezők a város alapításának 650. évfordulójának megünneplésére készülnek, így egy hétig minden a kecskékről fog szólni, többek között tömeges tejivás (világrekord-állító), kecskebemutató, kecskefejés, valódi kecskefogat és a Hírös Vágta felvonulás is lesz a Hírös Héten.

A cél, hogy a pamplonai bikafuttatáshoz hasonló népszerűségű és hírnevű rendezvény jöjjön létre. A hagyomány szerint Szent Miklós püspök a XIII. században kecskét ajándékozott az ebben a városban megtérített hívőknek. Sőt a történelmi adatok is Aegopolisnak, magyarul Kecskevárosnak hívják Kecskemétet.

 

A tervek szerint 650 ember fog Kecskeméten egyszerre kecsketejet inni, és ez világrekord lesz, adta hírül a Kecskeméti Lapok. Azért épp 650, mivel ennyi éves lesz Kecskemét, amit a Kecskeméti Napok rendezvényen ünnepel a város.

“A szervezők nem titkolt szándéka, hogy az eseményből hagyományt teremtsenek, és ezzel beálljanak a sorba olyan óriási tömegeket vonzó nemzetközi fesztiválok közé, mint a pamplonai bikafuttatás vagy a bunoli paradicsomdobálás.”

A Hírös Hét augusztus 19-27-ig tart, amikoris elözönlik a kecskék a várost!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here