A kakaós csiga eredete:
Az első darabokat bizonyos Pösch Mór gödi cukrászmester készítette születésnapja alkalmából ezt az édességet a barátainak 1908-ban, akiknek nagyon ízlett. Ettöl felbuzdulva vitt belőle a cukrászdájába is, és a vásárlók körében is osztatlan sikert aratott! Eredeti nevén a kakaós csigát csokoládés tekergének nevezték!
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
4 evőkanál cukor
2 dl olaj
2 tojássárgája
A töltelékhez:
30 dkg cukrozott kakaó
2 dl olaj
A kenéshez:
2 dl tej
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, 20 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját és megdagasztjuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Ekkor letakarjuk, kb egy óra alatt fog megkelni. A kelt tésztánkat kettéosztjuk, kinyújtjuk és megkenjük olajjal, majd megszórjuk a kakaóporral. Feltekerjük és késsel felvagdossuk. Sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe rakosgatjuk.Megkenjük cukros tejjel és 200 fokon megsütjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here