HOGYAN ÁTKOZTÁK MEG HITLERT AZ ANGOL BOSZORKÁNYOK

0
434

2017-ben az interneten szerveződve a szociális médiában Donald Trumpra közös átkot mondtak ki az amerikai boszorkányok. Ennek a meglepő cselekedetnek azonban vannak már előzményei: Hitler is megkapta a maga átkát 1940-ben Angliából.

Hitler 1940-re átrobogott Nyugat-Európán, és elkezdte szervezni az angliai partraszállást. Úgy érezte, Németországnak bőven van törleszteni valója az első világháborús megaláztatás után. Nagy Britannia lélegzet visszafojtva figyelte, hogy a jelentős német haderő mikor éri el az angol partokat. Májusban a német szárazföldi haderő európai előre nyomulása azonban hirtelen megtorpant, a történészek azóta is kutatják az okát. Minden esetre a visszavonuló francia hadsereg lélegzetvételnyi szünethez jutott, rövid idő alatt rengeteg embert ki tudtak a csatornán keresztül Angliába menekíteni. Ennek ellenére az új angol miniszterelnök, Winston Churchill határozott véleménye az volt, hogy a német invázió hamarosan bekövetkezik.

Mivel a német erők behatolása értelem szerint délen volt várható, a dél-angliaiak tartottak elsősorban ettől, és próbáltak minden eszközt bevetni a megelőzésre, még a misztikus lehetőségeket is. Így történhetett az meg, hogy a dél-angliai boszorkány közösség, mert volt ilyen, átkot mondott Hitlerre, ill a német támadó erőkre.

A történet maga a késői 1930-as évekre nyúlik vissza, amikor is egy Gerald Garner nevezetű brit állampolgár hazatért több éves külföldi utazásairól. Mivel ilyen jellegű kapcsolatokat keresett, hamarosan csatlakozott a dél-angliai Wicca mozgalomhoz, ami a modern boszorkányság egyfajta gyűjtő köre volt, a mai napig létező áramlat. A legenda szerint a társaság sikeresen működött, összetartó közösséget teremtett, és amikor a német invázió fenyegetésének híre megérkezett, egy közös gyűlés keretében 1940 augusztus 1-én mondták ki az első ilyen ominózus átkot.

Bár erről konkrét dokumentum nem maradt fenn, történészek, egyéb források felhasználásával, leírták, a boszorkányszeánsz maga hogyan történhetett. Több lhelyen szerepel, hogy ezek a szertartások nagyon lenge ruházatú, vagy egyenesen meztelen nők részvételével történtek – lehet persze, a misztikusság és persze az izgalmasság fokozására emelték ezt a dolgot ki. Minden rendezvény szerves része volt a közös kántálás és tánc, illetve egyfajta együttes mozgás, a Wicca esetében állítólag sajátos spirális alakzatban. Az ideális helyszín mindig egy erdő, talán még az ősi druida hagyományok miatt, és a korszak legfeljebb annyival volt kénytelen a régi szokásokkal szakítani, hogy a tradicionális tűzijátéknak, a légvédelmi előírások miatt, el kellett maradnia, legfeljebb lámpásokat használhattak sötétedés után.

Garner a későbbiekben írt a boszorkányság gyakorlásáról egy könyvet, melyben felsorolja, milyen konkrét átkok hangzottak el magával Hitlerrel szemben. Jobbára azt ismételgették, hogy „nem jöhetsz át”, nem fogsz tudni átjönni”, így utaltak a Csatornán való német átkelés lehetőségére. A szeánszot magát többször is megismételték, lehetőleg olyan dél-angliai helyszíneket keresve, ahol a Stonehenge-hez hasonlatos őskori kőoltárok, monolitok voltak találhatóak. Gardner nem állítja, hogy száz százalékban hatékonyak lettek volna az átkok, de könyvében azt emeli ki, hogy a közös együttlét, az együttes összpontosítás nagyban erősítette a vidék lakóiban az ellenállás szellemét.

.. S hatott-e az átok? A hitetlenek szerint biztosan nem, bár ne felejtsük el, hogy Hitler maga és baráti köre az okkult tudományok s misztikus tárgyak nagy kedvelője volt, így talán elgondolkodtathatta, ha a „hatalmas” átok a fülébe jutott. Egy azonban biztos, a háború végéig a németeknek egyszer sem sikerült Angliában partra szállniuk. S ha ebben a kimondott rontásoknak is szerepe volt, akkor az angol Wicca boszorkányok nem dolgoztak hiába.

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here