16 kerékpár tárolására alkalmas a vidéki buszpályaudvarnál kedden átadott GyőrBox rendszer, amelynek segítségével a közterületen is biztonságban tudhatjuk kétkerekű járműveinket…

A tárolás mindössze negyven forint óránként, de egész napra is maximum 400 forint a bokszok használati díja. – mondta el az országosan egyedülálló rendszer átadásakor Radnóti Ákos. A városüzemeltetésért felelős alpolgármester kiemelte, az önkormányzat kiemelten kezeli a kerékpáros közlekedést, a kerékpárutak építése és felújítása folyamatos, a GyőrBike rendszer is minden évben új állomásokkal bővül.

A GyőrBoxok telepítése mellett is azért döntöttek, mert ezzel is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még többen döntsenek a kerékpáros közlekedés mellett. Arra számítanak, hogy a zárható tárolókat a nagyobb értékű kerékpárok tulajdonosai veszik majd igénybe. Az alpolgármester azt is elmondta, hogy már keresik a következő GyőrBox állomás helyét, de a felszíni kerékpáros tárolókat is bővítik az idén.

Az újszerű rendszer működéséről Fóti Balázs a Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője beszélt. Mint mondta, a boxok a csomagmegőrző mintájára használhatóak. A Győri Látogatóközpontban lehet kiváltani azt a kártyát, amely a GyőrBike-hoz hasonlóan biztosít jogosultságot a rendszer használatához.

Ezt a kártyát tölthetjük fel, és ezzel a kártyával tudjuk nyitni a tárolókat. A foglaltságot akár előre is megnézhetjük majd az interneten, de a helyszínen is ellenőrizhetjük a kártyánk segítségével. Míg a kétszintes állomás alsó dobozaiba csak be kell tolni a kerékpárt, addig a felsőkbe egy lehajtható csúszda segítségével juttathatjuk fel és le a járművünket. A nyitás és zárás sikerességét fény és hangjelzés is mutatja.

infogyőr

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here