Egyszerű fogásnak tűnik a carbonara, viszont ha mi magunk készítjük az “öntetet” is rá, akkor már nem is annyira az… Ha pedig megbolondítjuk egy kis gombával, garantáltan kedvence lesz a családnak!

Hozzávalók:
1 csomag spagetti
15 dkg gomba (tetszőleges, én most csiperke gombával készítettem)
15 dkg sonka
póréhagyma ízlés szerint
10 dkg sajt
4 tojás
5 dkg margarin
4 csipet só
3 csipet bors
2 csipet szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát bő, forrásban lévő vízben feltesszük főni. Közben a szeletelt gombát és sonkát, póréhagymát kevés olivaolajon összesütjük. A tojásokat külön edényben felverjük és a fűszereket, a reszelt sajtot belekeverjük.
Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, hideg vízzel hűtjük. A nem forró (!) tésztát a gombás ragura tesszük és ráöntjük az “öntetet”. Folyamatosan keverjük kis lángon, amíg be nem sűrűsödik. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, a margarint elkeverjük benne, ettől lesz selymes állaga a szósznak.
Több féle sajtot is felhasználhatunk hozzá, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl sajtos, mert elveszti carbonara ízét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here