GÖDÖLLŐN AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁRON ALUL ÉRTÉKESÍTENE INGATLANOKAT

0
312

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a gödöllői Fidesz—KDNP. Az önkormányzat Gémesi György polgármester vezetésével áron alul értékesítene két ingatlant, az üzlet kedvezményezettje a polgármester régi ismerőse.

A gödöllői Fidesz–KDNP-s képviselők törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeztek az önkormányzat ellen egy gyanús pályázat kapcsán – tudta meg a Magyar Nemzet. A Tarnai Richárd kormánybiztosnak megküldött dokumentumban a kormánypárti politikusok, Simon Gellért és Molnár Árpád két gödöllői önkormányzati ingatlan eladását kifogásolja, mondván, az önkormányzat áron alul próbálja eladni azokat.

Két szomszédos telekről van szó: a Tormay Károly Egészségügyi Központ Tüdőbeteg-gondozó Intézetének helyet adó és az ezzel szomszédos ingatlanról. Ezek értékét még márciusban becsültette fel az önkormányzat, az árat végül hatvanmillió forintban határozták meg. Ez különösen alacsonynak minősül, mivel a Gémesi György (képünkön) által vezetett önkormányzat a pályázat anyaga szerint a nyertes számára „egységesíti”, azaz egybe- nyitja a két telket, valamint a képviselő-testület elintézi, hogy a jelenleginél magasabb és nagyobb alapterületű ingatlan legyen felhúzható a területen.

A Fidesz–KDNP-s képviselők az értékesítési és a valós ár közötti – egyelőre csak vélelmezett – különbség miatt kezdeményeztek törvényességi felügyeleti eljárást. Azt ugyanis nem tudni, hogy az önkormányzat az értékbecslés megtörténte előtt tájékoztatta-e az azt elvégző céget, hogy a telkeket egybenyitná és jobb beépíthetőséget biztosítana – ami megnöveli az ingatlanok értékét. Az értékbecslés részleteivel kapcsolatban a Magyar Nemzet kérdést intézett Gémesi György polgármesterhez (képünkön), aki későbbre ígért választ.

Az egyetlen és nyertes pályázatot a BOMM Egészségügyi Kereskedelmi Kft. nyújtotta be a gödöllői önkormányzathoz. Ez a cég a fenntartója a 2010-ben Gödöllőn megnyitott Boróka Egészségháznak, amely egy magánegészségügyi intézmény. A cég egyik vezetője Bók Károly korábbi kerepesi polgármester. Gémesi és Bók ismeretsége régebbre nyúlik vissza, mint az egészségház megnyitása – amelyen a fényképek tanúsága szerint a gödöllői polgármester személyesen is részt vett.

A két politikus az Északkelet-Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki pozícióját is betöltötte, előbb Bók Károly, majd több mint egy évtizeden keresztül Gémesi. Ismeretes, ez a társulás hozta létre a Zöld Híd Kft.-t, amelynek rossz gazdálkodása miatt tavaly ősszel kis híján összeomlott a Budapest-környéki szemétszállítás. A botrány végül Gémesi lemondásával és a szemétszállítás átszervezésével oldódott meg.

cikk: magyarnemzet.hu

kép: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here