Hozzávalók:
1/2 nagyobb édesburgonya, vagy egy kisebb
1 kis fej kelkáposzta
5 db virsli
Fűszerek:
só, bors ízlés szerint
1 tyúshúsleves kocka
2 csipet őrölt kömény
1 csipet szerecsendió
1 csipet őrölt babérlevél
Sűrítéshez:
2 dl főzőtejszín
1,5 evőkanál étkezési keményítő
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika

Az édesburgonyát felkockázzuk, a kelkáposztát felszeleteljük. Az egészet edényben felöntjük vízzel. Forrás után fűszerezzük. Amikor már puha az édesburgonya, beletesszük a felszeletelt virslit. Amint megfőtt a virsli, kicsi levét szedünk ki a sűrítésre, hogy a paprika feloldódjon, ne legyen csomós és az egészet a leveshez öntjük. Összeforralás után elkészült a leves.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here