ELVIS VALÓBAN MEGHALT?

0
443

Elvis Presley 1977-ben halt meg, halálát hivatalos orvos-szakértő állapította meg, a temetése országos, majdhogynem amerikai nemzeti üggyé vált. Az összeesküvés elméletek követői azonban azóta is állítják: Elvis él, hisz élnie kell.

Az elmúlt több, mint 40 évben az USA-ban masszívan tartja magát az a hit, hogy a rock n’ roll királya nem halt meg, halála bizonyos okokból megrendezett színjáték volt. Nem ő az első a rock legendák közül, akiről ezt hiszik: már James Dean 1955-ös halálos autóbalesete után is azonnal erőre kaptak a híresztelések, hogy csak el akart tűnni a világ elől – vagy lásd a legutóbbi ikon, Michael Jackson 2009-es gyógyszermérgezéses halálának rengeteg homályos kapcsolódó tényét, ami miatt a rajongók lélekben őt sem voltak hajlandó temetni.

Lássunk néhány konspirációs elméletet Presley megrendezett haláláról:

Elvisnek a maffia elől menekülve kellett eltűnnie

Egy önálló könyvben megjelent népszerű teória szerint (Brewer-Giorgi: Is Elvis Alive) az énekest az FBI 1976-ban beszervezte ügynökének, hogy kiterjedt művészvilágbeli kapcsolatai révén kémkedjen a maffia után. Miután lelepleződött, a tanúvédelmi program keretében új életet adtak neki, ehhez volt szükség a megrendezett halálára. A könyv írója elmondása szerint számos FBI aktát is átnézett a témával kapcsolatban, és többféle ráutaló közvetett bizonyítékot is talált.

Elvis síremléke a bizonyíték

Amikor a sírt fedő lapra a Király nevét felvésték, egy sajátságos betűzési hiba keletkezett: Aron helyett Aaron-t írtak. A kétkedők számára ez is egy jel arra, hogy a szándékosan elrontott név alatt nem nyugodhat Elvis.

Egyéb konspirációs elméletek

Elvis családját is támadások érték azon nem is olyan megdöbbentő okból, hogy azért rendezték meg a Király halálát, hogy az ezt követő időszak árfelhajtó hatását – dalainak tulajdonjoga így már sokkal többet ért – kihasználhassák. Persze a rajongók másik csoportja erre azt válaszolja, Elvis soha nem tette volna meg az őt szeretőkkel, hogy hamis halálhírét keltve azoknak felesleges fájdalmat okozzon.

A legenda pro és kontra persze él, azóta is számtalanszor „látták” Elvist visszatérni Graceland-be, szeretett otthonába, mint turista. Nagyon sok imitátor is hasznot húz a király hírnevéből, s állandóan röppennek fel olyan hírek az amerikai sajtóban, hogy Elvist, kicsit öregebben, szakállasan vagy napszemüvegben, itt és ott látták.

Egy azonban biztos: a Király olyan életművet hagyott maga után, ami felejthetetlen és kikerülhetetlen a zene világában. Elvis élt, él és élni fog.

 

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here