A meggy
Ez a finom gyümölcs, elképesztő hatásokkal bír. Több mechanizmuson keresztül gátolja a gyulladást, a rákot, javítja a vér lipidösszetételét, csökkenti a vércukorszintet és a húgysavszintet, fájdalomcsillapító és csökkenti az oxidatív stresszt. Mindezt mellékhatás nélkül.
A meggyben található vegyületek többféle módon is védenek a különböző gyulladásos eredetű betegségek ellen, amilyen a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a metabolikus szindróma és az Alzheimer-kór. A meggynek például vannak olyan összetevői, amelyek képesek ki- és bekapcsolni az ebből a szempontból meghatározó géneket, módosítanak olyan sejt-jelző molekulákat, mint a tumor nekrózis faktor, és jótékonyan hatnak kardiovaszkuláris egészségünkre – egy tanulmány szerint ezzel akár 65%-kal is csökkentve korai halál kockázatát!
Tészta:
25 dkg kocka rama
25dkg porcukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
fél csom sütőpor
2-3 evőkanál keserű kakaópor
annyi kanál tej, amennyi kakaóport tettünk

Krém:
2 csomag eper (vagy bármilyen ízű) puding
fél liter tej
25 dkg kocka rama
25 dkg porcukor

Tetejére reszelt étcsoki

Elkészítés:

A kocka rama-t a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a tojások sárgáját, a van. cukrot, lisztet, sütőport és végül a tojások felvert habját. A felét sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lapos fakanállal szétterítem. A másik felébe teszem a kakaóport, a tejet és tovább keverem. Ráborítom a fehér tésztára, ezt is fakanállal szétterítem. Mehet a sütőbe. Akkor jó, ha egy fogvájót a közepébe szúrok és nem tapad rá a tészta. Amíg sül a süti, Kifőzöm a pudingokat fél liter tejjel. Ha jó sűrű lett, kiteszem hűlni, addigra már a tésztával együtt. A kocka rama-t habosra keverem a porcukorral, mehet bele a kihűlt puding, alaposan összekeverem, majd mehet a (kihűlt!!!) tésztára. Tetejére csokoládét reszelek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here