A karfiol
Ha az immunrendszer tévesen indítja el a gyulladásos választ, akkor is, ha nem fenyeget veszély, az jelentős károsodást okozhat a szervezetben, amely a rákhoz és más betegségekhez kapcsolódhat attól függően, hogy milyen szervekre van hatással a gyulladás. A karfiol gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, s a fogyasztása ezért fontos a gyulladások kontrollálásában. Ilyen vegyület az indol-3-karbinol, vagy I3C, amely genetikai szinten, segít megelőzni a gyulladásos válaszokat, azaz már a szervezet működésének alapszintjén fejti ki hatását.
Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet csirkemellfilé
  • 2 nagy csipet só
  • nagy csipet őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej karfiol fele
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • csipet őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 15 dkg sajt
Elkészítés:

A karfiol rózsákat sós vízben puhára főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük.

A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat.

A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here