Csillagok a Völgyben – Völgykóstoló

0
68
Ismered az Egri csillag nevezetű bort? Az egri borásztársadalom száz év elteltével látta elérkezettnek az időt, hogy megkeresse az Egri Bikavér fehér párját.

Az egri fehér borok, a vörösökhöz hasonlóan, lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal adják vissza az ott honos szőlőfajták, és a termőhely harmóniáját.

 

Mit is érdemes tudni erről a fantasztikus ízvilágú borról? Színe mély citromsárga, finoman édeskés illattal rendelkezik. Illatában sült alma, citrusos-körtés jegyek, melyeket a szegfűszeg és csipetnyi vanília fűszerez, észlelhetők, amit az elegáns hordóhasználatnak köszönhetünk.

Ízében megjelennek az édesfűszerek, és az illatból megismert citrusok, körte. Savai hangsúlyosak, de ezt kellőképpen ellensúlyozza a már-már olajos test.

Egy igazán telt ízvilágú, magas alkohol tartalmú bor, mely aperitífként vagy fehér, de erőteljes húsok kísérőjeként ajánlott.

Július 28-án Egerben a Szépasszony-völgyben megkóstolhatja mindenki aki szereti a karaketeres és minőségi borokat!

“Központban az Egri csillag” programon egy pohár áráért több helyi pincészet Egri csillag borát lehet megkóstolni, este pedig a Magna Cum Laude zenél!

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here