Chia magos zöld Smoothie

0
45

A CHIA TÖRTÉNET

A Chia magot az aztékok és a maják használták feljegyzések szerint élelmiszerként már ie. 3500 -ban. Kolumbusz idején az aztékok 3 fő tápláléka közé tartozott, a kukorica és a bab mellett. A Chia magot használták gabonaként, olajat préseltek belőle, valamint arc és test festék alapanyagaként. A dél-amerikai azték és maja törzsek a “futók étke”-ként is nevezték, ugyanis elegendő energia és tápanyag forrásként szolgált egy hosszú vadászati napra is.

Az aztékok által leigázott népek, adóként Chia magot adtak az uralkodóknak, valamint vallási szertartások alkalmával az isteneknek ajánlották.

A legenda úgy tartja, hogy a spanyol hódítók látva, hogy a Chia mag milyen fontos szerepet játszik a dél-amerikai kontinens őslakóinál, úgy gondolták, hogy ha kiírtják a Chia ültetvényeket, akkor könnyebben meghódíthatják Dél-Amerikát. Ez a gondolat sajnos majdnem a Chia mag – vagy másnéven aztékzsálya-mag – teljes pusztulásához vezetett.

Hozzávalók: (2 főre) 1 narancs 1 banán 1/2 lime húsával együtt 1 evőkanál chia mag vagy lenmag beáztatva 5 percre kis darab gyömbér 2*6 gramm Green vagy Green+ 2,5 dl víz vagy mandulatej

A Green és Green+ rendelhető itt:

http://www.healthwithflavon.com/M-451845

vagy a fekete.linda@gmail.com email címen havi kiszerelésben


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here