BAJ VAN AZZAL A KAPCSOLATTAL, AHOL MEGJELENIK A HAZUGSÁG

0
42

Hazudni elvileg senki sem akar. De ha a párod aprókat füllent, a kapcsolatot ez hosszú távon még is nagyon meg tudja viselni. A hazugság lerombolja a bizalmat, viszont a bizalom minden párkapcsolat alapja.

Egy igazi nagy hazugság, mondjuk a másik megcsalása és annak elhallgatása, egyértelműen megöli a szerelmet. De a kis hazugság is hazugság, ami falakat emel a két fél közé, hiszen az egyik fél adott dologban azzal tart távolságot, hogy nem mond el valamit az igazságnak megfelelően. A köztünk lévő falak pedig megölik az intimitást is. Lássuk tehát, milyen típusú hazugságok azok, melyek kiderülése esetén komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy mennyire is van rendben a viszonyunk.

  1. Nem tudunk egymás mindennapi kapcsolatairól

Érdekes határeset ez a téma, hiszen a dolog maga nem is hazugság, csak elhallgatás. Online világunkban rengeteg szála a kommunikációnak a telefonunkon, chatelés formájában történik, amit nyilván nem csinálunk a párunkkal együtt. De egy egészséges viszonyban az a normális, ha beszélgetünk arról, szociális életünket, barátságainkat hogyan bonyolítjuk, viszont nem jó, ha bárki úgy érzi, bizonyos „vonalak” nem tartoznak a társára, mert az nem értené, vagy nem fogadná el ismerősünket.

  1. Pénz

A legtöbb pár számára érdekes módon a közös pénzügyek kezelése jelenti az egyik legnagyobb problémát. „Pénzről csak egyenesen, vagy sehogy” – tartja a közmondás. Ha a partnered nem mondja el az igazat bizonyos vásárlásairól, esetleges adósságairól vagy a munkahelyével kapcsolatos változásokról, bármilyen meggondolásból is teszi azt, a kapcsolatotok nincs rendben.

  1. Múltunk

A közös múlt az elsődleges, nyilván senki sem várja el a társától, hogy élete minden korábbi részletét elmesélje. De múltunk bizonyos részletei fontosak lehetnek az aktuális kapcsolatunk szempontjából, így érdemes beszélgetni, és őszintén megnyilatkozni, különösen akkor, ha probléma merül fel.

  1. Az ex

Ha egy őszinte kapcsolatban élünk, minden korábbi szerelmi viszonyunkat teljesen le kell zárnunk. Ha nem tudunk az extől szabadulni, ha időnként még találkozunk vele, miközben erről partnerünknek nem szólunk, az is tekinthető a megcsalás egyik formájának. Gondoljunk bele, mennyire bíznánk azok után a másikban, hogy kiderül, hárman vagyunk egy párban. S azt ugye már tudjuk, ha oda a bizalom, minden odavan.

  1. A szex

Nem kell mindent megtenni az testi intimitásban, ha valamit kér a párunk, de nekünk nincs kedvünk hozzá, viszont mindent meg kell beszélni. A kiegyensúlyozott párkapcsolat egyik pillére a jó szex, ami a másik igényeinek ismeretén is alapul. Ha maradnak tabu témák a másik előtt, ha valamelyik fél nem mond igazat az igényeivel kapcsolatban, előbb utóbb valaki majd másnál keresi a kielégülést, és így borulhat a viszony.

  1. Határaink

Nincs két egyforma párkapcsolat, de fontos, hogy a másik mellett stabil biztonságban érezzük magunkat. Az is fontos, hogy tisztázzuk, adott kérdésekben nálunk hol a határ. Ha adódik egy élethelyzet, kell, hogy tudjuk, annak megoldásában a párunk nélkül meddig mehetünk úgy el, hogy azt ő is biztosan elfogadja majd. Ha átlépünk ezen a közmegegyezéses limiten, sok minden borulhat. Tehát ezen a téren is fontos a nyílt, őszinte kommunikáció.

  1. Mit akarunk az élettől

Ha tudjuk, mit akarunk az élettől, akkor tudjuk azt is, milyen kapcsolatot szeretnénk. Ha ezt tényszerűen megbeszéljük a párunkkal, és az általános alapelvekben egyet értünk, akkor egy irányba haladunk, összepasszolunk, jó a kapcsolatunk. S mint mindenhol, itt is a legfontosabb az egymással szembeni őszinteség, a nyílt kommunikáció. Ha ez így van, stabil lesz a viszonyunk, s minden gondot meg tudunk majd együtt oldani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here