2019-ben első ízben a magyar egyetemek között is fotóversenyt hirdetett a nemzetközi kulturális csereprogramokra szakosodott Camp Leaders Hungary. Nyolc egyetem hallgatói készítettek látványos fotókat munkával egybekötött nyári élményeik kapcsán az Egyesült Államok ikonikus helyein: az Antilop-kanyonban, a Brooklyn hídon vagy éppen New Yorkban. Az online szavazás keretében több mint tízezren adták le szavazatukat, a legtöbb voksot pedig Sós Viktória, az ELTE hallgatója zsákolta be, a kaliforniai Death Valley-ben készült fotójával.

Az Egyesült Államok manapság már korántsem elérhetetlen úti cél a magyar diákok számára, legyen szó akár külföldi egyetemi félévről, diákmunka nyárra, vagy esetleg szakmai gyakorlat külföldön. Habár összességében legtöbben a nyelvtanulás miatt döntenek a külföldi utazás mellett, az nem kérdés, hogy ezek a tanulmányok vagy munkatapasztalatok az önéletrajzban is jól mutatnak majd.

A Camp Leaders, mely 12 éve szervez nyári munkát külföldön magyar egyetemistáknak, minden évben meghirdeti nemzetközi fotóversenyét a programjain résztvevő diákok körében, akik jobbnál-jobb, Amerikában készült felvételekkel neveznek. 2019-ben első alkalommal magyar egyetemisták körében is kiírta pályázatát a cég, melynek keretében nyolc hallgató fotóira szerveztek online közönségszavazást. A voksolás keretében több mint 10.000 online szavazat érkezett be, a legtöbb voksot (3400-at) Sós Viktória, az ELTE harmadéves biológia szakos hallgatója kapta, a kaliforniai Death Valley-ben készült fotójával. (A verseny második helyét a Pördi Patrik, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója szerezte meg Brooklyn hídon készült fotójával, míg a harmadik Pellei Borbála a Budapesti Metropolitan Egyetem diákja lett Colorado folyónál készült felvételével.)

„Idén nyáron Vermont államban, Colchesterben töltöttem el nyolc csodálatos hetet, ahol a Brown Ledge Campben dolgoztam úgynevezett camp counselorként, kajak-kenut oktattam nyolc héten keresztül. Az amerikai munkával töltött heteket követően pedig a keleti parton, New Yorkban töltöttem el majdnem másfél hetet, ezen kívül Washington-ban jártam. A nyugati parton két hét alatt bejártunk annyi helyet, amennyit csak lehetett. A Yosemti Nemzeti Parkon keresztül a Death Valley-n át jutottunk el Las Vegasba, majd a Grand Canyont is megnéztük, végül Las Vegasból Los Angeles felé vettük az irányt. Ez a túra összesen 2000 mérföld volt, 2 államban jártunk, 3 nagyvárosban, 5 nemzeti parkban. Hegyekben és sivatagban is autóztunk. Nagyon remélem, egyszer sikerül majd újra eljutnom ezekre a helyekre. Az már biztos, a 2020-as nyaramat is Amerikában töltöm ugyanebben a táborban. Most Dél-Amerikát szeretném bejárni” – fogalmazott Sós Viktória.

A Camp Leaders a nyertes ELTE hallgatóinak azzal is kedveskedett, hogy november vége helyett egy hónappal tovább, december 31-ig tudtak jelentkezni az akkori áron a cég jövő évi programjaira.

Közel 50 amerikai nyári tábor várja a magyar fiatalokat 2020 nyarán

A Camp Leaders idei programjaira már megnyílt a jelentkezés, de már most érdemes megnézni a diákmunka feltételeit, ugyanis jövő nyáron közel 50 amerikai nyári tábor fogadja majd a dolgozni, tanulni és világot látni vágyó magyar diákokat. Érdemes a jelentkezésekkel sietni, mert január és február során már az állásbörzék zajlanak Budapesten, melyek keretében az amerikai táborok képviselői és a magyar diákok személyes beszélgetéseken ismerhetik meg egymást és választhatják ki a számukra ideális helyszínt, illetve jelölteket.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here