Programjának első pontjaként a kommunális adó eltörlését hirdette meg Gödöllő Fidesz–KDNP által támogatott független polgármesterjelöltje csütörtökön.

Kolozs Csaba a város központjában újságíróknak elmondta: az adóintézkedés megvalósításához aláírásgyűjtést indítanak. Úgy fogalmazott: szövetségre hív minden gödöllőit, hogy együttes erővel töröljék el a kommunális adót, amely minden családot 15-25 ezer forintos teherrel súlyt a városban.

A polgármesterjelölt álláspontja szerint az adóra három éve, bevezetésekor sem volt szükség, mert a csaknem 10 milliárd forintos városi költségvetés nem teszi szükségessé. Mint mondta, a gödöllői költségvetésből helyes tervezés mellett mindenre jut, ami az itt élők számára fontos. „Nem a gödöllőieknek kell finanszírozni a városvezetés egyéni, személyekre szabott ambícióit” – tette hozzá.

Kommunális adó helyett – folytatta – olyan fejlesztéseket hoznának a városba, amelyekből minden eddiginél nagyobb bevétel származik, ennek következtében pedig nem fog hiányozni az összeg a költségvetésből, és a pénz a családoknál maradhat.

forrás: hirado.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here