Aki nem dolgozik, ne is egyék

0
115

Alig kezdődött el a parlament tavaszi ülésszaka, az ellenzéki képviselők máris kivonultak az ülésteremből, az első napon, a napirend előtti felszólalások alatt. Jogosult-e az, aki a parlamenti képviselőként kapja a fizetését, szándékosan kivonni magát a kötelező munkája alól? Vagy ha nem dolgozik, jogosult-e a fizetésére?

Aki nem dolgozik, ne is egyék – mondja a régi közmondás, ősi bölcsességet citálva ezzel vissza. Amikor decemberben a baloldali ellenzék látványosnak szánt üléstermi akciókkal, ajtó- és falra-futásokkal adott elő Örkény-féle egyperceseket, a későbbiekben meglepődve tapasztalhatta, hogy házelnöki döntésre az obstrukcióért tiszteletdíj elvonás lett a jutalom. Ha újra kezdik, avagy folytatják a semmit, a képviselői munka helyetti zavarkeltést – nem jár nekik fizetés. Ha lopsz, büntetést kapsz, ha nem dolgozol, nem keresel — ez ennyire egyszerű.

A kivonulást Dömötör Csaba parlamenti államtitkár első ülésnapon elhangzott reagálása jellemzi a legjobban:

„ Ez egy szabad ország, szabadon lehet bohóckodni….., de senki sem állhat a törvények fölött, még az ellenzéki képviselők sem. És egyébként sem a bohóckodások, sem a törvénytelenségek nem fogják elfedni az érdemi javaslatok, az elvégzett munka, és az elvek hiányát.”

Dolgozni kell, kedves ellenzéki képviselők, és nem bohóckodni, kivonulni, bevonulni, obstruálni. Valós munka nélkül ne legyen tiszteletdíj.

Aki nem dolgozik, ne is egyék.

idézet hanganyagból : https://www.mediaklikk.hu/mediatar/

kép: https://pestisracok.hu/frakciokent-vonult-ki-az-ellenzek-az-ulesrol/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here