A VILÁG LEGDRÁGÁBB MACSKÁI

0
1064

Gyakori eset, ha kiscicáink születnek, ingyen is odaadjuk őket, csak legyen, aki elviszi. Vannak azonban olyan macskafajták, melyeknek kölykei borsos árat érnek, és a rajongók szinte ésszerűtlen összegeket is megadnak egy – egy különleges mintázatú vagy színű csöppségért.

Egyiptomi Mau

Ennek a macskafajnak a kicsinyeiért, akár 200 E Ft-ot is megadnak a hódolói. A fajtát egzotikusnak mondott külseje miatt szeretik, ill. sajátságosan foltos bundája is egyedivé teszi. Ez a cica nagyon kíváncsi, mindemellett nem ismer félelmet, de megválogatja, kivel barátkozik.  Meglehetősen „kőfejű”, akaratos fajta, tehát mindenben igen „extra”.

Sziámi

Ára hasonló a Mau-éhoz. Kedvelői szerint ez az egyik „legbeszédesebb” fajta, gyakorta ad hangjelzéseket gazdái, családtagjai felé. Bundája gyönyörűséges, többféle színkombinációban létezik: ezüstös, kékes, vagy csoki-barnás árnyalatokban. Szeme különleges, hiszen kék.

Korat

Megint egy kétszázezres „típus”. Thaiföldön szerencsehozónak tartják, ezért is kedvelik. A fajta keleten ennek megfelelően a szerencse és vagyon szimbóluma is egyben. Erőteljes, rövid szőrű, izmos macska, s bár a sziámival rokon, nem olyan beszédes, kommunikatív, mint az. Ezüstös, kékes-szürke bundájához átható zöld szem társul, ettől is olyan különleges.

Selkirk rex

Ára hasonló a korábbiakhoz, rövid, és hosszabb szőrű típusban is tenyésztik. Bundája többféle színű lehet. Barátságos, családszerető cica, úgy hogy kiváló családtag kicsiknek és nagyoknak.

Szibériai

A fentiekhez hasonló árfekvésűek a kölykei. Őshazája Szibéria, ezért is olyan tömött, hosszú szőrű a bundája. Állítólag a szőre hipoallergén, amiatt is vált világszerte olyan népszerűvé. Különleges egyéniségű, gyakran hangos cica, rendkívül kedvelt fajta. 

Maine Coon

Kölykeinek ára megközelítheti a 300 E Ft-ot is. Rendkívül hosszú szőrű, és nagyon nagyra növő cica, farka is különlegesen szép. Kedves, intelligens állat, könnyű vele együtt élni.

Amerikai drótszőrű

300-330 E Ft-os kölyökárú cica. Nevét különleges textúrájú bundája miatt kapta, többféle szín-összetételben létezik. Közepes termetű, barátságos, nyugodt fajta, könnyű vele együtt élni.

Brit rövidszőrű

Kölykeinek ára akár a 400 E Ft-ot is elérheti. Ez egy „kerek” macska, a feje, a szeme, a teste egyaránt gömbölyded. Nagytestű, szeretetre éhes cica. Szép, kedves és különleges a maga nemében.

Szfinx

Nagyon drága, kölykei akár fél millió forintot is érhetnek. Mivel szőrtelen, különlegesen érzékeny típus, tapasztalt gazdit és nagy odafigyelést igényel. Könnyen megfázik, adott hőmérsékleten tartandó, „bonyolult” cica. Bár első látásra fura, akik szeretik, teljesen oda vannak érte.

Peterbald

Ez az a fajta, aminek az ára már átlépheti a milliós lélektani határt. Létezik szőrtelen, vagy pelyhes változatban is. Kistestű, szeretetéhes és barátságos. Szintén nagyon érzékeny a hőmérsékletre, így tartása különös odafigyelést igényel.

Perzsa

Ára mint a megelőzőé. Sokak számra ez a fajta a leggyönyörűségesebb cica a világon. Kerek fejű, nagy szemű, selymes, hosszú szőrű állatka. Kedves, barátságos típus, öröm vele együtt élni.

Bengáli

Kölykeinek ára szinte határtalan, annyira ritka és különleges. Bundája egyedi, akár egy tigrisé. Kicsit önfejű, vadóc típus, tapasztalt gazdit igényel.

Szavanna

Szintén a méregdrága, a megfizethetetlen kategóriájó macska. Különleges kinézete mellé okosság, játékosság, kíváncsiság és lojalitás járul. Nagy mozgásidényű, nem mindig könnyen kezelhető típus.

Ashera

A legdrágább létező macskafaj a világon, egyes egyedekért már több milliós árat is adtak. Különleges kinézetéhez szerető lélek társul, nagyon tud kötődni a gazdájához. Intelligens, okos állat, és kétség kívül, már csak az ára miatt is, a legritkább cica a világon.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here