A gödöllői Szent István Egyetem PhD-hallgatója az az iráni diák, aki az egyik koronavírus fertőzött Magyarországon, erősítette meg az Index információját az operatív törzs ma délutáni sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök. Az Index kérdésére, hogy ezt miért csak most közlik, a kormányfő azt mondta: azért, mert csak most tudták meg.

Forrás:SZIE https://szie.hu/tajekoztato-koronavirussal-kapcsolatos-intezkedesekrol-szent-istvan-egyetemen

Szerdán előbb Orbán Viktor, majd az Operatív Törzs jelentette be, hogy eddig két ember szervezetében igazolták a koronavírus jelenlétét Magyarországon. Mindketten iráni diákok, akik nálunk tanulnak. Az egyik diák február 22-én, a másik 28-án érkezett vissza Magyarországra, miután meglátogatták családjukat a koronavírus által erősen érintett Iránban. Enyhe tüneteik vannak, lázuk nincs, kivizsgálásuk zajlik. Mindketten a Szent László Kórházban vannak megfigyelésen.

Az egyik iráni diák a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának hallgatója. Az első hírek arról szóltak, hogy a másik diák a győri Széchenyi Egyetemre jár, de az intézmény ezt cáfolta.

A Szent István Egyetem honlapjára és Facebook-oldalára csütörtökön 10 órakor került fel egy tájékoztató anyag a koronavírusról. Az egyetem ugyanakkor már február elején óvintézkedéseket rendelt el a koronavírus terjedése miatt, miután 82 kínai hallgatója is van, akik közül a vizsgaidőszak végeztével sokan hazautaztak, majd visszatértek Magyarországra.

forrás:index.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here